Op zaterdag 23 mei speelde Minnertsga F2 de laatste wedstrijd van de competitie uit tegen Frisia F11. Door het pinksterweekend hadden een aantal spelers andere verplichtingen, maar Thialda en Siete waren bereid ons te helpen.

De opstelling was als volgt:
Keeper: Sem
Verdediging: Hero en Matijn
Middenveld: Nicky, Amber en Siete
Aanval: Arjen en Thialda

Om 12.45 uur klonk het fluitsignaal en het spel ging van start. Minnertsga startte sterk en zette de aanval in. Thialda zag Arjen vrij voor het doel staan en zette de bal voor. Arjen schoot de bal binnen en het was 0-1.
Niet veel later deed zich dezelfde situatie voor. Thialda kwam richting het doel, zette de bal voor en Arjen maakte de actie fraai af door te scoren. 0-2
Frisia liet het er niet bij zitten en zocht de aanval op. Zichtbaar hadden zij moeite om Amber, Hero of Matijn te passeren. Vooral de jarige Matijn was gretig en schuwde niet om in de aanval van Minnertsga mee te gaan.  Toch lukte het Frisia tweemaal om door de verdediging van Minnertsga heen te breken. Maar keeper Sem wist de doelpunten knap te voorkomen.
Minnertsga zette de aanval weer op. Amber, Nicky, Arjen en Thialda kwamen op. Arjen zag Thialda en zette hem voor. Thialda bedacht zich niet en scoorde de 0-3.!
Siete was inmiddels gearriveerd en kwam het team versterken.
Minnertsga had de smaak te pakken. Arjen komt door een loopactie richting doel. Ziet daar Amber en Thialda voor het doel. Arjen zet de bal voor. Amber raakt de bal, komt bij Thialda en scoort! 0-4
In de laatste minuten moet Sem nog aan de bak.  Twee man van Frisia zijn doorgebroken en komen op Sem af. Sem schopt, door middel van een sliding de bal voor de voeten van de tegenstander vandaan. De bal komt echter weer bij de tegenstander terecht, maar deze schiet hem naast. Met 0-4 gaan we de rust in.

Na de rust lijkt Minnertsga haar scherpte te zijn verloren. En daar profiteert Frisia dankbaar van. Want al snel krijgt Minnertsga een doelpunt tegen. 1-4.
Het spel golft op en neer.  Totdat één van de spelers van Minnertsga onder uit wordt gehaald. Vrije trap! Thialda stapt achter de bal en schiet…. Doelpunt! 1-5
De achterhoede van Minnertsga wordt de tweede helft meer op de proef gesteld. Hero, Matijn, Siete, Nicky en Amber doen hun best om Sem te ontzien en de aanvallers te bedienen. En 9 van de 10 keer lukt dit ook.  Sem laat zijn doellijn los en komt uit om de bal bij zijn doel vandaan te houden.
Na dik 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft krijgt Minnertsga een corner. De jarige Matijn die vanuit de achterhoede is meegekomen en positie heeft genomen bij de keeper van Frisia weet bijna een doelpunt te scoren. Net te veel benen die in de weg stonden, helaas. Niet veel later krijgt Minnertsga weer een corner. Thialda neemt de corner en via de keeper van de tegenstander beland de bal in het doel! 1-6
Frisia laat het hoofd niet hangen en zoekt Sem weer op. In eerste instantie weet Sem de bal te keren, maar in de rebound schiet de tegenstander de bal alsnog in het doel. 2-6
Minnertsga trapt af. Arjen speelt de bal naar Thialda. Vanaf de aftrap loopt Thialda alle tegenstanders voorbij en schiet de bal voorbij de keeper. 2-7 is de eindstand

De eindstand van de competitie:
1.    Zeerobben F5    :    21 punten
2.    Minnertsga F2    :    18 punten