/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Woensdag 8 juni een avond voor sponsoren, leden en oud-leden van de v.v.Minnertsga.Waar in de wereld is nog een evenement te vinden met 16.000 deelnemers, dat volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers en waar geen euro sponsorgeld aan te pas komt? Dat is hjir yn Fryslan by ûs… de Alvestêdentocht ! en dat is wol eefkes wat oars as in fuotbalwedstriid.

Maar toch hebben ze ook veel raakvlakken; Fryslân, vrijwilligers, sport, kou (langs de lijn), trots en prestatie. En je raakt er niet snel over uitgepraat, en dat is met voetbal ook  het geval.Daarom zijn wij ontzettend blij  en trots dat Wiebe Wieling voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden op woensdag 8 juni naar Minnertsga komt.

Wiebe Wieling is vanaf 14 december 2007 voorzitter. In het dagelijks leven is Wieling schoolbestuurder en CvB- voorzitter van OSG Pieter Jelles in Leeuwarden. Hij brengt het volgende naar voren tijdens een presentatie:

Hoe organiseer je een evenement met twee miljoen bezoekers, met louter vrijwilligers, zonder enige inbreng van commercie? Hoe ga je om met de enorme mediadruk? Hoe zorg je er voor dat alle partijen rondom het evenement ook tijdig hun zaken goed hebben voorbereid?

Vragen waar hij op een heldere, zakelijke en nuchtere wijze antwoord op geeft. En dat alles doorspekt met humor en unieke achtergrondinformatie. 

De jubileum- en de sponsorcommissie rekenen op een grote opkomst. Dat is goed voor het saamhorigheidsgevoel, ook een raakvlak met de Alvestêdentocht.  

Wiebe Wieling: voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden.

In één week, of eigenlijk bijna in een dag, werd hij een bekende Nederlander. De kalme friese alleskunner Wiebe Wieling stond voor de lastige taak om aan Nederland duidelijk te maken dat het er in 2012 met de Alvestêdetocht niet van zou komen. Maar hij deed dit zo helder, dat iedereen er vrede mee kon hebben: sterker nog, de mensen waren trots op hetgeen er tot dan toe met vrijwilligers teweeg was gebracht en was gepresteerd, het saamhorigheidsgevoel had een ieder goed gedaan en er was weer even gedroomd over sporthelden, kou, ontbering en een nationaal feest.

Wilt U zich alvast opgeven, stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vloon.jpg

Wie is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

Afgelastingen

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven