Van te voren konden alle vrijwilligsters een keus maken uit 4 verschillende workshops. En dat hebben ze gedaan, bijna 40 ladies hebben meegedaan met fit foar froulje gegeven door Hylke Bruinsma (tige tank Hylke) Een pittige maar leuke training heerlijk in de zon. Yoga,  niet zweverig, maar zweterig. (Marja bedankt voor je leuke les) En in de keuken van de Doarpsfinne werden ondertussen heerlijke feestelijke hapjes gemaakt. Oesters, scheermesjes in bierbeslag, kwarteleitjes en nog meer lekkers. Hiervoor waren Jacob Jensma van restaurant de zwarte haan, en één  van zijn koks, benaderd.

En ik zag dat zij, dat uitstekend gedaan hebben. Helemaal geweldig, en erg anders. Wilde je creatief aan de slag, dat kon ook. In de commissiekamer konden oude bloempotten weer in een nieuwe look gepimpt worden.

Waar ontzettend veel vrouwen op af kwamen, waren natuurlijk de stands van de verschillende ondernemers van Minnertsga en een paar van buiten ons dorp.

Wat een succes, en wat kon er heerlijk geshopt worden. De nagels konden in de lak, make up, je haar laten opsteken, (kinder)kleding, tassen, heerlijke hapjes van Huub en Jannie (top), bloemen, woon accessoires, kussens, houten tuinmeubelen, verf, donuts, gevulde pompebledde koeken, verzorgingsproducten, en ik ben vast nog heel veel vergeten.  Ook werden er veel prijzen gewonnen met het draaiend rad. Al die prijzen en de complete goodie bags gekregen van de ondernemers die aanwezig waren. Tige tank.

De dames werden ontvangen door onze gastheren. Samen met de barmannen vrijwel de enige heren gisteravond. Dit werd erg op prijs gesteld….ook door ons.

Hjoed (vandaag) het Klinkertoernooi.

Al jaren een begrip binnen onze voetbalvereniging. Altijd de dag na Hemelvaart. Maar nu in de jubileumweek. Jeugdcommissie en alle vrijwilligers veel succes, maar vooral plezier gewenst. Neffes my is it perfect fuotbalwaar hjoed. Vanavond dan de sponsoravond. Samen met leden en oud leden hopen wij op een interessante avond. Met als gastspreker Wiebe Wieling. Hoe organiseer je een Elfstedentocht met alleen vrijwilligers, hoe ga je om met mediadruk.

We gaan het vanavond horen. Dus …..om 20.00 uur bent U welkom.

Moarn (morgen)

Een sportieve dag.

Door een enthousiast groepje (hard)lopers zijn mooie routes uitgezet. 1.1, 5 of 10 km. Vanaf 18.30 uur kunt U nog inschrijven bij de Doarpsfinne. Publiek,  vooral voor de laatste meters erg belangrijk. En laten die laatste meters van de 5 en 10 km nu net over het oude voetbalveld, it greitsje, bij de Boppeslach gaan. Geert, Christianne, Rein, Willem, René, Klaske en Anke succes nog even met de laatste voorbereidingen. Ik loop mee……………niet erg hard, maar ben er wel.

Oant moarn

De jubileumcommissie

hieronder enkele foto's van de lady's night (Ida en Jolanda bedankt):

vriewsijk.jpg