/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

 

Presentatie twee jubileumboeken op 9 december in DWDD-variant mét Foppe de Haan 

‘50 jier Pompeblêden op ‘e Klaai’ in tweevoud 

Minnertsga – Twee jubileumboeken (een met veel interviews en verhalen en één met naast een dwarsdoorsnede van de club ook veel foto’s)  verschijnen volgende week onder de titel 50 jier Pompeblêden op ‘e Klaai, over 50 jaar voetbal in Minnertsga.  

Op vrijdag 9 december worden deze boeken gepresenteerd tijdens de receptie van vv Minnertsga die in een vorm van DWDD-versie Minnertsgea Draait Door is gegoten met, naast de interviewers Jorn Helder en Jeroen Wagenaar, als tafelheer SC Heerenveen-icoon Foppe de Haan.  

Het vooral op beeldmateriaal gericht boek gaat kris kras door de historie van de vereniging en laat een grote diversiteit aan foto’s zien, van de ‘Teetsjettel fan Mettje’, ‘De Barradeel Cup’ tot het kampioenschap dat tot de tweede klasse leidde tot doorgewinterde clubvrijwilligers, het tweede, derde en vierde elftal. Een echte dwarsdoorsnede van de jubilerende vereniging.  

  

In het verhalenboek staan interviews van vertegenwoordigers van drie voetbalgeneraties, die de 50 jaar overlappen. Er wordt onder andere ingezoomd op vrijwilligers in een portret van Eddie Haarsma en Jenne Stienstra, de familie Faber staat stil bij de 50 jaren voetbal in Minnertsga. Sjouke Brouwe. Bildtker in Minnertsgaaster dienst, verhaalt over zijn ritten naar de club. Bertus Dijkstra tekende als jeugdige voetballer de ‘Streepkes op de muorre’, daar hield hij zijn treffers én de doelpunten van Tsjerk de Groot bij. Drie voetbalgeneraties komen in beeld en overlappen de 50 jaar. Actueel zijn de gevoelens over voetbal in Minnertsga van Jorn Helder, Rein Faber en Remco van der Mossel, drie Minnertsgaasters vertellen over hun persoonlijke Pompeblêdengefoel. Vanuit Frankrijk schreef oud-speler Teakele Wiersma een ‘elftal bespiegelingen’. Hein Post vertelde hoe hij een jaar in het tweede elftal had beleefd. Peter Boomsma, als jong voetballer Berltsumer in Minnertsga-shirt, besluit met  ‘moaier as yn de pompeblêden fan Minnertsgea hat it noait mear west’. 

Fraai en veelzeggend is het gedicht ‘Pompeblêdengefoel’ van Tsjerk Nagel (gebaseerd op zijn theorie dat je met de Friese Pompeblêden als shirt al met 1-0 voor staat als je het veld opstapt).  

Verder is er een hedendaagse topscorerslijst en worden tientallen bijnamen op een rijtje gezet. Het gaat soms zover met die bijnamen, dat vriendinnen pas laat door hebben, hoe hun vriendje dat bij Minnertsga speelt nou werkelijk heet.  

Bouke Tuinhof gaf nog een literaire draai aan zijn voormalige functie als keeper bij Minnertsga, de club waar hij ook lang jeugdtrainer was. Jeroen Stellingwerf zoomt met Johan Wiersma in op het feit dat de jeugd de toekomst heeft.  

In het 166 pagina’s tellende foto boek staan ook nog heel veel (elftal)foto’s. 

De schrijvers zijn Haaye Wagenaar, Marre Sloots, Jan Wagenaar, Marrit de Schiffart, Sybe Joostema, Teakele Wiersma, Bertus Dijkstra, Albert Helder, Bouke Tuinhof, Hein Post, Aalzen de Haan, Jeroen Stellingwerf, Jeroen Wagenaar, Nico Zonderland, Tsjerk Nagel, Peter Boomsma en Gerd Hoekstra. En er is een gedicht van Klaas Hamer geplaatst. De schetsen in het 50 foto’s-50 verhalen zijn van Sybe Joostema. De opmaak is verzorgd door Kees Jan Glashouwer, Cor Jensma en Sybe Joostema. Voor de Bildtse citaten is BildtTaal ingehuurd. Professionele foto’s zijn er onder andere van Anne Waterlander. 

Naast deze presentatie en Minnertsga Draait Door zijn er nog diverse activiteiten, op 8 december 11 tegen 50 (eerste elftal speelt dan tegen 50 jeugdspelers) de tentoonstelling en op 10 december een Clubquiz en een slotfeest.

Lees op www.vvminnertsga.nl  

 

 

Hoeke_combilogo_blauw.jpg

Wie is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

Afgelastingen

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven