/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

De snelle treffer van CVO viel al na dertig seconden. Een toevalstreffer met de werking van een mokerslag. Een vrije trap, werd tussen de voorstopper en achterste man doorgeschoten en de goed getimede inlopende Gerrit Strikwerda klaarde het klusje, 0-1. Doelman Jildert Glazema was kansloos. 

Het geschrokken Minnertsga voerde daarna wel geforceerd de druk op en speelde voornamelijk op de helft van CVO. Maar het gaatje werd niet gevonden. Er waren weliswaar veel afzeggingen, maar de vervangers onder wie Geert Siegersma deden het prima, maar makkelijk werd de wedstrijd echter geen minuut. CVO groef zich begrijpelijker wijs in en gokte op een enkele counter. 

Corners en vrije trappen waren het meest kansrijk, met Enno Kingma en Rick Poortstra als targetmannen, die soms hoog boven hun tegenstanders uittorenden. Maar de bal vloog maar niet in het netje. Het bleef op afstand bij enkele schoten van Ydo Hoekstra – die afhaakte met een lichte blessure – en van Roan-Hein Joostema. Rienk van der Veen, Jens Visser en Jildert de Vries combineerden zich ook suf tegen de dubbel bezette verdediging, die er was neergezet na het doelpunt.

In de tweede helft werd het spel van Minnertsga beter. En de buitenkanten werden beter benut. Jens Visser zakte af naar het middenveld en Niels Jensma bracht wat vuur op de rechtsbuiten. Het aantal corners liep op en dus ook de kansjes. Maar de CVO-verdediging hield de rijen vooralsnog gesloten en daar veranderde zeventig procent balbezit aan Minnertsga-kant niets aan.

Kopballen van Enno Kingma en Roan-Hein Joostema belandden net langs of over het doel. Jensma schoot in het zijnet en zag een knappe inzet gestopt. Marten Bergsma werd ingebracht en maakte indruk met de lange inworp. Daaruit ontstonden kopkansjes, ook invaller Johan Boersma kreeg daaruit nog een schietkans. maar andermaal viel het doelpunt niet. Het doelgebied leek wel op een drukke dag op de Nieuwstad.

Na de tweede handsbal in het zestienmetergebied, legde de arbiter met nog dik tien minuten te gaan de bal op de stip. En de rake knal van Roan-Hein Joostema betekende de gelijkmaker en het eerste gat in de rode muur, 1-1.

CVO besloot in de slotfase dan eindelijk de eigen vesting te verlaten om ook zelf de aanval te kiezen. Dat betekende dat CVO achterin meer ruimte bood en meer aan de noodrem moest trekken om Minnertsga af te stoppen. Bij een van de daarbij toegekende vrijetrappen werd de overwinning voor Minnertsga alsnog veiliggesteld door een gerichte schuiver van Rick Poortstra in de hoek, 2-1.

vriewsijk.jpg

Wie is online

We hebben 34 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven