/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

De Oldehove-partij, de slotpartij van het kaatsen is tegenwoordig op zaterdag. Daardoor ontbrak de spits Enno Kingma bij Minnertsga. Ook Herre de Vries, in de laatste duels laatste man en voorstopper Rick Poortstra waren niet present door blessures. Laatstgenoemde is aan de beterende hand, zodat hij in de slotfase nog twintig minuten kon spelen. 

Dat betekende weer een behoorlijke omzetting voor trainer John Hofte. Hij paste gedurfd twee laatstejaars A-junioren Johan Boersma en Hilco Plat in. Dat ging Johan gedurende bijna de hele wedstrijd als laatste man goed af. Hilco Plat stond op de voor hem onwennige backpositie, maar ook daar was er over het algemeen controle. Frans Schiphof stond centraal naast Boersma. 

In het begin van de wedstrijd raakte Roan-Hein Joostema geblesseerd. Hij werd vanaf dichtbij hard met de bal geraakt door de laatste man van Rijperkerk, die werd dwarsgezeten door Joostema de lange bal eruit wilde halen. Na behandeling en paracetamols leek hij iets opgeknapt. 

Minnertsga had in de eerste helft voornamelijk het overwicht. Uit een goede corner van Ydo Hoekstra, kwam Jildert de Vries in scoringspositie. Hij werd naar de grond getrokken. De toegekende strafschop werd door Roan-Hein Joostema binnengeschoten, 1-0. Minnertsga had aan een gelijkspel genoeg, dus dat leek een stap in de goede richting. 

Aanvalsimpulsen kwamen ook van Niels Jensma, Rienk van der Veen en Jildert de Vries. Op snelheid kwam Niels nog één tegen één te staan tegenover de doelman van Rijperkerk. Die redde ternauwernood. 

Rijperkerk ging op jacht naar de gelijkmaker en kwam meerdere malen dichtbij een treffer, maar de jonge Minnertsgaster verdedigingslinie hield stand. Totdat bij balverlies in aanvallend opzicht enkele minuten voor rust, de tegenaanval meteen werd ingezet. Doordat de twee spitsen van Rijperkerk hun directe tegenstanders naar buiten lokten, ontstond er zomaar een zee van ruime in het centrum en stoomde de spits Mark Hendriks het zestienmetergebied binnen. Na een listig een-tweetje werd ook de uitblinkende Jorn Helder gepasseerd, 1-1. 

Roan-Hein Joostema bleek in de rust te geblesseerd om in de tweede helft door te kunnen. Dat betekende dat er omzettingen nodig waren. Rijperkerk ging op zoek naar de winst. En dat resulteerde vijf minuten na rust in de uiteindelijk winnende treffer na een steekbal tussen Hilco Plat en Frans Schiphof door. De spits Diederik Andringa had de vrije doorgang en schoof de bal handig langs doelman Helder, 1-2.

Minnertsga zette daarna nog wel aan. Achterin pareerde de linie voor Johan Boersma en doelman Helder veel aanvallen van Rijperkerk. De meest gevaarlijke aanval van Minnertsga verliep via Jildert de Vries, die bijna Niels Jensma alleen voor de goalie van Rijperkerk zette. De Rijperkerk-verdediger kon maar net de bal voor Niels’ voeten wegknallen. Ook schoot de goede spelende Jens de Boer de bal nog in het zijnet. Maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Een enkele corner van Ydo Hoekstra en vrije trappen van buiten de zestien leverden niet het gewenste resultaat op. 

Opstelling: Jorn Helder; Frans Schiphof, Hilco Plat, Johan Boersma, Hylke Hoekstra; Jens de Boer, Roan-Hein Joostema, Ydo Hoekstra; Rienk van der Veen Niels Jensma en Jildert de Vries. Invallers: Jens Visser, Rick Poortstra. 

 

 

 

 

riedex.jpg

Wie is online

We hebben 20 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven