/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

It gjit oan. We kinne wer los. (speciaal voor Willemsoord)
Elk jaar is het bij onze vereniging weer een verrassing in welke klasse wij worden ingedeeld. Daar hoeven vele andere verenigingen zich nooit druk over te maken, die treffen elk jaar voor een groot deel dezelfde verenigingen. Dat wij dit jaar ingedeeld zijn bij Zuid Friesland en niet richting Wâlden hoeven, stemde mij met tevredenheid. Een klein beetje naar de streek waar je roots liggen doet mij in elk geval goed.
Ja……en dan tref je in de eerste wedstrijd Willemsoord, gelegen op de grens van Friesland met Overijsel. Een vereniging die wij bij mijn weten nog nooit eerder getroffen hebben in competitieverband. En voor de supportersschare van deze vereniging moet dit een tripje buitenland zijn geweest want ik kon geen enkele supporter uit dit grensdorp ontdekken. Ook een afvaardiging van het bestuur heb ik niet gezien. Maar de staf maakte dat meer dan goed. Je ziet het niet zoveel: een ploeg spelers met de staf nadien in de kantine. 
Voor John Hofte de start van zijn 2e seizoen bij ons. Met een selectie op papier waarvan de helft vorig seizoen nog geen deel uitmaakte van de hoofdmacht. De verjonging zet zich in rap tempo door en dat is alleen maar mooi en een uitdaging voor John. De wedstrijd werd geleid door Dhr. Blom uit Zandvoort. Een bekende zo langzamerhand en een stukje zekerheid van een goede leiding.
De eerste helft was zeer boeiend met een fel startend Willemsoord. Minnertsga moest duidelijk even wennen. Maar al snel werd duidelijk dat er in de omschakeling veel dreiging uitging van de ploeg van John. En in de 17e minuut was het al raak. Een prima genomen corner en de mee opgekomen Rick Poortstra die de bal perfect in de touwen kopte 1-0. Twee minuten later was er echter een tegenslag toen Hylke Hoekstra geblesseerd het veld moest verlaten. Roy van Rees was zijn vervanger en bleek een prima invaller. Dat er kansen lagen bij de achterhoede van Willemsoord was toen ook al duidelijk. Men had grote moeite om de aalvlugge Jildert de Vries in bedwang te houden. Dat lukte van geen kant in de 22e minuut toen hij bij de achterlijn zijn man passeerde en de perfect mee opgekomen Jens de Boer vrij zag staan. Die scoorde koelbloedig 2-0. Willemsoord kreeg in de eerste helft maar 1 kans. Maar Jorn Helder was weer ouderwets op dreef en keerde de inzet van Wilco van Luik met zijn 2 meter lange linker onderdaan. Ydo Hoekstra kopte in de 37e minuut uit een vrije trap net over en het wachten was op de 3e treffer. Die viel in de 39e minuut toen wederom Jildert zijn tegenstander te vlug af was en ditmaal de super actieve Enno Kingma vrij op zag komen. Die tikte koelbloedig de bal in het doel. 3-0 . En 2 minuten later had een schot van Ydo Hoekstra een beter lot verdiend maar keeper Christiaan Weijs keerde de bal. John Hofte kreeg vlak voor de rust een 2e tegenslag te verwerken toen centrale verdediger Johan Boersma (alsof hij al jaren in het elftal speelt)  geblesseerd uitviel en Jens Visser moest invallen. Middenvelder Jens de Boer werd naar achteren gehaald om met Rick het centrum te bemannen.
De 2e helft leek in het begin op een kopie van de 1e. Rienk v.d.Veen scoorde bijna en even later redde keeper Weijs een inzet van Enno. Maar Willemsoord wilde zich niet laten afslachten dat bleek al snel. Mede door gemakzucht van een aantal speler van Minnertsga (een aantal liep gewoon uit de organisatie) kreeg de ploeg van trainer Jeroen Dekker kansen. En het was met name aan Jorn Helder te danken dat zij niet scoorden. De meeste kansen waren regelrechte kadootjes (binnen 2 minuten 3 stuks) maar gelukkig had met name spits Wilko van Luik het vizier niet op scherp staan. Invaller Huremovic kreeg geel  en nog in dezelfde minuut kreeg gifkikker Douwe van Klinken  zijn 2e gele kaart. Die kon dus vertrekken. Maar zoals zo vaak , vanaf dat moment speelde Willemsoord veel beter. Maar Jorn hield mede ook door prima spel van Jens de Boer het doel schoon. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Enno nog een goeie kans maar keeper Weijs redde met de voet. De laatste kans was voor Ydo Hoekstra maar die bal ging net naast.
Zo eindigde de wedstrijd in een ogenschijnlijk gemakkelijke overwinning maar is er voor John nog zeker werk aan de winkel. Uitblinkers waren, naast zoals bijna gewoonlijk Jorn, deze wedstrijd Jens en Jildert. De kleinsten van het veld maar om van te genieten.  Daar kan de gevestigde orde een klein puntje aan zuigen.
Het was toch een Super Saturday voor de club. Eclatante overwinningen voor het 2e en 3e zorgen voor een goed begin van het nieuwe seizoen. Ach….die steken we gewoon in de zak. Het zal ook zeker wel eens anders worden.
Nog een kleine anekdote tot slot: Jorn Helder heeft zoals bekend maat 58 van schoen. Die vouwde bij een uittrap in de 61e minuut zomaar dubbel. Gelukkig had hij een extra paar van die zeldzame sloffen bij zich. Anders was het de rest van de wedstrijd op een slof en een oude voetbalschoen.     
Volgende week uit naar NOK in Oudemirdum. Die kreeg een 4-0 verlies om de oren in en tegen Workum en zijn dus gebrand op herstel.
We zullen zien.

Groetnis Nico    

En voor al die trouwe supporters uit Willemsoord die nog niet in de gaten hadden dat de competitie al was begonnen de opstelling:
Jorn, Frans, Johan B (Jens V.), Rick, Hylke H. (Roy) Rienk (Niels J.) V.) Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein en Jildert .

vloon.jpg

Wie is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven