/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Onder prima weersomstandigheden betraden de beide ploegen het veld en alles wat Minnertsga heette, was hoopvol gestemd. Drie overwinningen in eigen zak en dan tegen een ploeg die pas 1 punt binnen had. Maar hoe anders kan het gaan en hoe onvoorspelbaar is het voetbal. De ploeg van trainer Tonnie Kerstma telt louter talentvolle jeugd en die kunnen best wel een balletje trappen. Dat zou de wedstrijd ook wel uitwijzen. John Hofte moest verdedigend door afwezige spelers elke week weer schuiven en dat komt de regelmaat niet ten goede. Maar daarentegen bleek Roan Hein Joostema weer fit genoeg om te starten. De wedstrijd stond onder leiding van nieuweling Peter Pool uit Rottevalle. Hij zou een prima wedstrijd fluiten en had het makkelijk met beide ploegen. Minnertsga begon slap aan de wedstrijd en kwam in de 13e minuut al op achterstand. Een verre ingooi op de volledig vrijstaande Dennis Otter die door kon koppen naar de eveneens ongedekte aanvoerder Jesper Hiemstra. Die kon eenvoudig Jorn Helder passeren met een schuiver in de hoek. 0-1. Toen leek Minnertsga wakker te worden. Ydo Hoekstra kopte een voorzet van Rienk v.d.Veen geheel vrijstaand over het doel en 1 minuut later deed Enno Kingma dat nog eens dunnetjes over. Twee grote kansen die beter lot verdienden. Maar daarna waren het de H’veense boys die de dienst uit maakten. Heel veel verkeerde passes en veel balverlies aan Minnertsgaaster kant. Bovendien maakte het verdedigend geen sterke indruk en werd met name de jonge Hilco Plat in de eerste helft regelmatig het bos in gestuurd. Met name Dennis Otter had de middag van zijn leven met de vrijheid die hij kreeg. In de 21e minuut schoot hij nog net voorlangs. En in de 27e minuut kopt hij geheel vrijstaand naast. Maar een treffer kon niet uitblijven. Dat bleek want in de 33e minuut was het wel raak. Een vrije trap belandt keurig op zijn hoofd en in geen velden of wegen was een verdediger van Minnertsga te bekennen. Hij passeert Jorn Helder eenvoudig 0-2.  Een minuut later was er een duidelijke handsbal in het strafschopgebied aan H’veense kant maar scheidsrechter Pool ziet er geen strafschop in. Dennis Otter heeft in de 45e minuut het geluk aan zijn zijde als hij in buitenspelpositie de bal via een Minnertsgaaster been in bezit krijgt. Geheel vrij kan hij Jorn voor de 2e maal passeren en brengt daarmee de ruststand op 0-3 . Een ronduit dramatische helft van Minnertsga.
John Hofte wisselt Hilco Plat voor Roy van Rees en ziet in de 2e helft een heel ander Minnertsga. Veel feller op de bal en veel meer druk naar voren. Bovendien wordt beduidend minder balverlies geleden en zet het de boys onder druk. Enno Kingma kopt in de 48e minuut geheel vrijstaand net naast en dat had een treffer moeten zijn. In de 59e minuut een solo van de in de 2e helft herboren Rick Poortstra die net buiten de 16 wordt afgestopt. De vrije trap van Roan Hein Joostema belandt op de paal en in de rebound kopt Enno op de lat. Maar de terugspringende bal wordt in het doel gewerkt door Hylke Hoekstra 1-3. En 5 minuten later komt Minnertsga op 2-3 als Enno Kingma de bal langs keeper Bas Doosje schiet. H’veense boys lijkt rijp voor de slacht. Minnertsga blijft drukken maar laat ook meer ruimte toe. En het noodlot slaat toe als in de 74e minuut een voorzet bij de wederom geheel vrijstaande Dennis Otter komt die eenvoudig kan inkoppen. 2-4 Toen knakte er iets bij de ploeg van John Hofte. Het wisselde Roan Hein nog voor Jens Visser en Rienk voor Rudmer de Vries maar het  geloof in een goede afloop ebde langzaam weg en als Jesper Hiemstra in de 85e minuut zijn 2e maakt is het helemaal gebeurd. Zo werd Minnertsga keihard gestraft voor een uiterst matige eerste helft en werd het op basis van de 90 minuten getrakteerd op een verdiend verlies. Met de inzet van de 2e helft had het de 3 punten in eigen huis kunnen houden al hoewel de H’veense Boys zeker een goede ploeg heeft. De ploeg van Tonnie Kerstma zal zeker nog mee doen dit seizoen. En voor ons is het dus uithuilen en volgende week naar DWP. Die liet  dit weekend de punten  liggen bij Scharnegoutum.
We zullen zien.                    
           

Groetnis Nico    

En voor alle mooiweergenieters  die hun eigen tuin boven het voetbalveld aan de Fjildleane verkozen toch maar de opstelling:
Jorn, Hilco (Roy), Rick, Johan, Hylke H. Rienk (Rudmer)  Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein (Jens) en Jildert .

 

riedex.jpg

Wie is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven