/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Als ik aan de Walde denk, denk ik nog steeds aan het seizoen 2013 / 2014 toen de Walde onder leiding van trainer Martin de Jong  kampioen werd. Minnertsga won toen in de een na laatste wedstrijd thuis met 1-0 van de Walde door een curieuze hoekschop van Henk Jan van Dalfsen die in een keer over keeper Erwin Lootsma in het doel zeilde. Ondanks dat verlies werd de Walde toch kampioen en heeft daarna 3 jaar in de 2e klas gebivakkeerd. Intussen zijn ze weer in de 3e klas te vinden en daarin hebben ze het dit seizoen  moeilijk. Mede door het vertrek van een aantal bepalende spelers die hun geluk zochten bij o.a. Balk en ONS. 

Dus moest de aimabele trainer Kerst Heida, op visite bij Minnertsga,  o.a. een beroep doen op 2 B’s die bovendien al een wedstrijd in de benen hadden.  Bepaald geen ideale situatie maar je moet het er maar mee doen.

John Hofte speelt al een aantal weken in dezelfde formatie en dat komt de rust ten goede. Het heeft nog maar 1 zeperd opgelopen (tegen Heerenveense Boys) en doet dus goed mee. Scheidsrechter deze middag was dhr. Vonk uit Hardegarijp. Hij zat er een paar keer ver naast maar had een makkelijke middag en hoefde maar 1 gele kaart te geven.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat de Walde alleen maar kon tegenhouden. Aanvallend kon het totaal geen potten breken, daarvoor kwam het kwaliteit te kort. Minnertsga had zichtbaar moeite de Walde muur te slechten. Het speelde het eerste kwartier veel te slordig en grossierde in verkeerde passes. De eerste echte kans kwam pas in de 19e  minuut. Maar Jildert de Vries heeft nog niet de vorm van vorig seizoen en schoot in vrije positie hoog over. In de 22e minuut kopte Enno Kingma uit een corner keihard tegen de onderkant van de lat. Dat had zeker beter lot verdiend. Twee minuten later werd een prima steekbal door Rienk v.d.Veen uitstekend binnen geschoten maar werd het volledig onterechte vlagsignaal voor buitenspel van de grens door scheidsrechter Vonk overgenomen. Minnertsga ging door maar ondanks kansen van Jildert de Vries en Enno Kingma ging de bal er maar niet in. Ook de steeds beter in de rol komende Roan Hein Joostema schoot uit goede positie in het zijnet. Zo bleef de brilstand tot aan de rust staan en begon zelf Kerst Heida een beetje te geloven in misschien wel de eerste punten. Uit een corner vlak voor rust riep hij zijn mannen luid toe : Wie maakt met blij? Het bleek, helaas voor hem, niemand te zijn.

Na rust hetzelfde beeld al werd de bus deze keer voor het andere doel geparkeerd. Ondanks kansrijke situaties wilde de bal er niet in, er zat altijd wel een voet of hoofd tussen. Maar in de 63e minuut was het eindelijk raak. Uit de ca 20e corner van Minnertsga was het goaltjesdief Enno Kingma die van dicht bij raak schoot. 1-0. Toen was de ban gebroken en ging het hard. Een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied in de 68e minuut waar de meeste scheidsrechters niet voor fluiten werd door Vonk resoluut bestraft. Roan Hein Joostema schoot de strafschop vlekkeloos achter keeper Erwin Lootsma. 2-0 En 2 minuten later werd Enno Kingma na een prima rush binnen de 16 gevloerd en ging iedereen uit van een 2e pengel. Maar tot verbazing van iedereen besloot scheidsrechter Vonk de bal net buiten de 16 te leggen. Maar deze lichte dwaling werd door Ydo op waarde ingeschat. Hij ging achter de bal staan en schoot de bal buiten bereik van keeper Lootsma met grote precisie in de uiterste bovenhoek. 3-0. Toen was het lot voor de Walde beslecht en de spelersbus kon langzaam richting parkeerplaats gereden worden. Minnertsga geloofde het wel en John bracht zijn 3 wissels in. Dat de Walde in de 86e minuut nog via een kopbal van Riemer Schipper tegen scoorde was even een dompertje maar ook niet meer dan dat. De overwinning was volkomen verdiend en met nog 1 inhaalwedstrijd voor de boeg (volgende week in en tegen Oudehaske) staat het er prima voor. De Walde gaat een zwaar seizoen tegemoed maar dat was ook voor dit weekend al duidelijk. Toch bleef ook trainer Kerst Heida na de wedstrijd strijdbaar en ziet natuurlijk de eerste overwinning steeds dichterbij komen. De haas was deze middag echter te snel voor de wat mank lopende melkkoe uit de Walde en had derhalve geen enkele kans op succes. Het kan verkeren.

Nog een kleine wetenswaardigheid tot slot: Enno Kingma staat met zijn 6e treffer van dit seizoen nu al op totaal 24 goals en staat dus op het punt zijn eerste ster binnen te halen. Klasse van deze topper.

Volgende week in het bekerweekend de inhaalwedstrijd tegen Oudehaske. Die kregen dit weekend klop van de H’veense Boys en zullen dat zeker recht willen zetten. We zullen zien.

 

Groetnis , Nico          

    

En voor de trouwe supporters die deze keer op het B-veld de 9 klapper van ons dappere 3e wilden aanschouwen hierbij de opstelling: 

Jorn, Hilco , Herre,  Rick (Sieb), Hylke H. Rienk, (Johan)   Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein en Jildert (Zemen) . 

 

muta.jpg

Wie is online

We hebben 42 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven