/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Het was even wennen met de vrieskou om 90 minuten langs de lijn te staan. Toch voelt het ook weer goed om aan de 2e helft van de competitie te beginnen. En dan gelijk maar tegen de verrassing van de eerste competitiehelft Scharnegoutum. Als promovendus doet de ploeg van trainer Remco Bervoets het verrassend goed. Zelfs tegen Wolvega leek er lang een verrassing in te zitten maar moest men het op het laatst toch afleggen. En het zou hier in Minnertsga ook wel blijken. Een fysiek sterke ploeg met bijna allemaal bomen van kerels. En als je Minnertsga er dan naast zet, ja dan kom je bij de meeste (jonge) spelers heel veel lengte te kort. Voor Remco Bervoets was het als oud trainer van Minnertsga een klein beetje thuis komen en even bijpraten met oude maten. Zoals het in het programmaboekje stond : Minnertsgea is wol spesjaal foar my. Minnertsga kwam in het veld met een fitte selectie. De lang geblesseerden Bart, Enne en Frans waren er uiteraard niet bij. Maar dat is al tijden zo. Scheidsrechter was dhr. Vellinga uit Leeuwarden. Hij zou een goede wedstrijd fluiten. Vanaf het eerste fluitsignaal kreeg Minnertsga al binnen 4 minuten te zien dat het niet gemakkelijk zou worden. Een snelle omschakeling van Scharnegoutum eindigde bij Gijs Vaassen wiens schot de bovenkant van de lat schampte. Minnertsga was in de eerste helft echter minimaal gelijkwaardig en kreeg ook de beste kansen. In de 10e minuut werd een schot van Enno Kingma ternauwernood geblokt. En 5 minuten later ging een vrije trap van Ydo Hoekstra net langs de verkeerde kant van de paal naast. Scharnegoutum zette echter veel fysiek geweld in en met name de kleine Jildert de Vries moest het regelmatig ontgelden. Hij werd regelmatig met grof geweld afgestopt en was al na 15 minuten niet okselfris meer. Hij zou dan ook al na een kleine 40 minuten geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Hylke Hoekstra. En het koste Scharnegoutum maar 1 gele kaart dus “dat kon wel uit”. In de 29e minuut leek Minnertsga op voorsprong te komen toen Roan Hein Joostema  Ydo Hoekstra prima inspeelde. Zijn pass op Enno Kingma ging echter rakelings voorlangs. Enno kwam een teenlengte te kort. Aan de andere kant was Scharnegoutum echter in de omschakeling heel gevaarlijk en hadden met name onze beide backs Hilko Plat en Geart Siegersma het moeilijk. En in de 37e minuut was het raak. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en het was Jaider Pommer die uit de rug van Ydo Hoekstra weg liep en bij de 2e paal de 0-1 binnenschoot.
En er kwam in de 40e minuut geen penalty waar door het publiek om vroeg toen Ydo Hoekstra in de 16 omver werd gebeukt zonder de intentie de bal te spelen. Maar dat zou ook te zwaar gestraft zijn geweest.
De 2e helft zou een heel ander beeld geven. Zonder Jildert de Vries voorin maakte Minnertsga een machteloze indruk en Scharnegoutum dicteerde het spel. Minnertsga was er slechts 1 keer dicht bij toen Ydo prima inschoot maar keeper Gert Jan v.d.Berg redde ten koste van een corner. Nee, de kansen waren in de 2e helft voor Scharnegoutum. Een kopbal net naast en een vrije schietkans die ook naast ging. Zo leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan en leek Minnertsga zich al bij de 0-1 neergelegd te hebben. John Hofte bracht in de 75e minuut Marten Bergsma in voor Jens de Boer en er kwam zowaar nog een slot offensiefje. Maar Jaider Pommer had aan de andere kant in de 85e minuut de 0-2 op de schoen maar hij miste finaal.
Het venijn zat hem echter in de staart. Een prima aanval van Minnertsga met een steekbal op Roan Hein Joostema. Die bracht met een tikkie terug Enno Kingma in stelling en die schoot onberispelijk in de uiterste hoek 1-1. Hiermee behaalde Enno zijn eerste ster en die was dubbel en dwars verdiend.
Maar in de allerlaatste seconde (de scheidsrechter liet maar liefst 6 minuten langer doorspelen) was het invaller Marcel Boersma die na een doorkopbal geheel vrij stond en Jorn Helder kansloos liet 1-2 . Zo ging Minnertsga alsnog onderuit en was de teleurstelling groot. Maar over de uitslag kon nauwelijks gediscussieerd worden, die kwam bij de ploeg terecht die er het meeste recht op had.
Zo had Minnertsga een valse start en doet Scharnegoutum goede zaken.
Volgende week ijs en weder dienende uit naar de Walde. Maar gezien de weersvoorspellingen zal dat wel heel erg moeilijk worden.
We zullen zien.     
            
Groetnis , Nico         
   
En voor de trouwe supporters die toch de houtkachel prefereerden boven de vrieskou  hierbij de opstelling:
Jorn, Hilco,Geart, Herre,  Rick, Rienk,  Ydo, Jens de B (Marten) Roan Hein, Enno en Jildert (Hylke) .
Reserve : Sieb en Jildert

vriewsijk.jpg

Wie is online

We hebben 45 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven