/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Deze competitie is na de winterstop in een soort jojo veranderd. Ineens zie je ploegen punten pakken die voor de winterstop geen deuk in een pakje boter konden schieten (DWP en de Walde o.a.) en leek het onoverwinnelijke Wolvega achterover leunend en met 2 vingers in de neus kampioen te worden. Maar die laatste ploeg werd van het veld geveegd door Heerenveense Boys (6-1) en ook nummer 2 Scharnegoutum kreeg thuis een gevoelige tik (0-3 verlies tegen Heeg) En ergens in de middenmoot bivakkeert dan de ploeg van John Hofte. De automatismen van het begin van de competitie lijken wat te zijn verdwenen en met name het scoren gaat momenteel moeizaam. En juist de uitwedstrijd tegen Willemsoord was dubbel belangrijk om niet in de onderste regionen van de competitie te belanden.
Willemsoord is bepaald geen hoogvlieger in deze competitie en het gros van de spelers komt uit Wolvega. Naar verluid komen er maar 3 uit Willemsoord zelf. Dat verklaart dan ook wel het aantal toeschouwers van de thuisploeg. Die waren werkelijk op 2 handen te tellen. Er waren aanzienlijk meer uit Minnertsga gekomen. En dat is een teken aan de wand.
Onder zeer moeilijke omstandigheden moest er gebald worden daar in de kop van Overijsel. Pas om half 12 kwam het bevrijdende bericht dat de wedstrijd door ging en er gespeeld kon worden. Maar met dat zware veld en de halve storm was goed voetbal zeer moeilijk zo niet onmogelijk.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter v.d.Born . Vanaf het eerste fluitsignaal was Minnertsga de bovenliggende partij en kon Willemsoord alleen maar tegenhouden. Het probeerde met het windvoordeel tot snelle uitvallen te komen maar slaagde daar totaal niet in. Minnertsga kreeg kansjes maar het was pas in de 27e minuut toen Jildert de Vries met een prima steekbal werd aangespeeld en keeper Christian Weijs kansloos liet 0-1. Een terechte afspiegeling van de krachtverhoudingen. Rienk v.d.Veen kreeg 4 minuten later een goede scoringskans maar hij miste doel. Pas in de 34e minuut kreeg John Helder het eerste echte werk te doen. Een vrije trap van speler/trainer  Jeroen Dekker werd vakkundig tot corner verwerkt. Maar 1 minuut later kreeg Willemsoord uit het niet een pengel toen de verder degelijk spelende Jens de Boer volstrekt onnodig in de uiterste hoek van het strafschopgebied bij de achterlijn een aanvaller van Willemsoord haakte. De goedkoop verkregen penalty werd prima ingeschoten door Dekker 1-1 Minnertsga kreeg vlak voor rust nog 2 niet te missen kansen. Eerst schoot Jildert de Vries in de 44e minuut keihard tegen de onderkant van de lat. De neerkomende bal leek over de lijn te zijn maar scheidsrechter v.d.Born liet doorspelen. Even later brak opnieuw Jildert door maar alleen op keeper Weijs af, wist die de bal met een uiterste inspanning te keren. Na rust het zelfde laken en pak. Een aanvallend Minnertsga en Willemsoord dat alleen maar loerde op de counter. Met in de 61e minuut een prima kans van Rienk v.d.Veen maar de bal ging via een been naast. De beste kans van de wedstrijd kreeg hij in de 68e minuut toen hij na een prima actie van Jildert de Vries volledig vrij op 4 meter van de goal werd aangespeeld. Missen leek moeilijker maar toch ging de bal via de keeper naast. Ydo Hoekstra kreeg nog een schietkans maar ook die ging naast. Gaandeweg de 2e helft leek Willemsoord rijp voor de slacht en het kreeg steeds meer conditionele problemen. Maar toneelspelen en als stervende zwanen tegen de grond gaan ging hen wel steeds beter af. En de scheids ging daar ook nog dapper in mee. John bracht Hendrik Kootstra en Hylke Hoekstra nog in maar ondanks wat halve kansjes ging de bal er niet in. Zo verspeelde Minnertsga onnodig 2 punten maar kon de hand volledig in eigen boezem steken. Volgende week komt NOK op bezoek en dan moet het mes maar tussen de tanden. Tot slot nog ditmaal geen anekdote maar de raadsel : Geert was deze keer onze chauffeur en naast hem zat Frits (Kaap voor intimi) als navigator.  En Kaap kwam vlak voor Steenwijk met de cryptische opmerking richting Geert: no krije wy drekst TUK, der moast net fan de ferkearde kant ingean, hjer .   Rara, wat bedoelde hij hiermee??
Tot volgende week.           

Groetnis Nico    

En voor al die trouwe supporters uit Willemsoord die nog niet in de gaten hadden dat de competitie na de winterstop al weer los was de opstelling:
Jorn, Frans, Herre, Rick, Hilko Plat (Hylke H.) Rienk, Ydo, Jens de B (Hendrik), Enno, Roan Hein en Jildert .
Reserve : Geert

Hoeke_combilogo_blauw.jpg

Wie is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven