/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Dit zijn dan van die wedstrijden waarin je gezien de stand van op de ranglijst zeker 3 punten moet pakken, gezien vanuit de situatie waarin Minnertsga was beland. De dip waarin de ploeg van John Hofte was beland baarde zorgen. De spelbepalers Roan Hein Joostema en Ydo Hoekstra worstelen al weken met hun vorm en kunnen hun stempel maar niet drukken op de wedstrijden. En daarnaast is ook het scoren van goals momenteel een hot item geworden. De regelmaat waarin Enno Kingma aan het begin van het seizoen eigenlijk in elke wedstrijd wel scoorde is groetdeels verdwenen.
Dus, zo schreef ik in het verslag van vorige week, moet het mes maar tussen de tanden. Met “er met zijn allen boven op zitten” kun je namelijk veel compenseren.
Maar wat schetste mijn verbazing aan het begin van de wedstrijd : het was NOK die met die instelling aan die wedstrijd begon. Het eerste kwartier was het NOK wat elk duel won en Minnertsga die overal achter de feiten aanliep. Daarnaast oogde de eerste helft ook erg rommelig. Maar ook werd wel duidelijk zichtbaar dat NOK niet voor niks in de onderste regionen zit. Het creëerde in de eerste helft nul kansen ondanks meer balbezit. En Minnertsga dan ?  Dat kreeg kansjes via Rienk v.d.Veen in de 14e minuut maar hij kwam een teenlengte te kort. En Enno kreeg tot 2 keer toe een hele goeie kopkans maar de eerste keer kopte hij halfzacht naast en de 2e keer stond invaller doelman Walte Veltman op de goeie plaats. En verder dan een schimmige voor het doel van NOK met uiteindelijk een schot wat nog net geblokt kon worden kwam ook Minnertsga niet. Dan denk je in de rust, even een donderspeech van John, en dan in de 2e helft het mes, wat in de eerste helft vergeten was, maar mee het veld in. Nou, ook die verwachting kon na een paar minuten wel de prullenmand in. Want het was NOK die gedreven uit de startblokken schoot en in de 47e minuut zijn eerste echte kans kreeg. Maar tot opluchting van alles wat Minnertsga was ging de bal maar net voorlangs. En in de 53e minuut was het Remco Andela die een prima schot loste waarbij Jorn Helder voor het eerst gestrekt naar de hoek moest. En diezelfde Jorn Helder moest 4 minuten later nog tot 2 keer toe reddend optreden na een aanval van NOK. En ook die aanval kwam na knullig en onnodig balverlies op het middenveld. Kortom het leek NOK wat de wedstrijd naar zich toe ging trekken. Maar met name Rick en Herre rechten de rug en zetten meer druk naar voren. Rick Poortstra was in de 66e minuut dicht bij een treffer uit een corner van Ydo Hoekstra maar hij belandde in de goal maar de bal niet. Twee minuten later verscheen Rienk v.d.Veen ineens vrij voor keeper Veldman maar die redde ten koste van een corner. In de 75e minuut was het wel raak. Een perfect afgemeten pass van Herre de Vries op Enno Kingma. Die controleerde de bal prima en liet keeper Veldman kansloos 1-0. Een prima goal. Toen leek de bal gebroken. In de 76e minuut tastte keeper Veldman mis en leek Jildert de Vries te scoren maar een verdediger van NOK keerde de bal op de lijn. In de 80e minuut was het opnieuw Jildert de Vries die doorbreekt op links maar zijn voorzet op de meegelopen Enno Kingma kon maar net gekeerd worden door aanvoerder Rinke Hoekstra. Maar in de 87e minuut een vrijwel identieke situatie waarbij Hoekstra de bal niet goed raakt en in eigen doel schiet 2-0 Daarmee viel het doek definitief voor NOK en boekte Minnertsga een rommelige maar verdiende overwinning. Maar wat ging het weer moeizaam.
Namen hoeven niet genoemd te worden want de inzet is er zeker wel. Maar het is net dat stukje extra wat ik soms mis en wat nu juist het verschil maakt in de wedstrijd. Feit is echter wel dat steeds de voetballende oplossing gezocht wordt en dat niet domweg met een lange peer naar voren succes geprobeerd wordt te vinden. Voetballen kunnen ze stuk voor stuk. Scheidsrechter Swart had een makkie deze middag. Hij hield de kaarten op zak.
En dan nog een kleine anekdote tot slot. Is iedereen wel de ommekeer van de 2e helft opgevallen ??? Dat was toen Rudmer met een d en good old Sander uit de dugout kwamen en warm gingen lopen. Toen vreesden velen in het veld dat hun tijd was gekomen. En die zijn dus 2 stapjes harder gaan lopen. Toen viel de wedstrijd de goeie kant uit.
Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Oeverzwaluwen. Wat mij betreft maar weer met Rudmer en Sander op de bank.            

Groetnis Nico    

En voor de weinige trouwe supporters die ondanks het mooie weer toch niet de mooie speelweide van Minnertsga wist te vinden de opstelling:
Jorn, Frans , Herre, Rick, Hilko, Rienk (Jens)  Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein en Jildert .
Reserve : Rudmer en Sander

muta.jpg

Wie is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven