/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Ik kan me wedstrijden tegen Joure in de competitie eigenlijk niet herinneren, wel een paar vriendschappelijke wedstrijden. En wat dan vaag in me op komt waren wat minder vriendschappelijke oefenwedstrijden. Onder andere een waarbij de knie van onze immer vriendelijke Warren Perry in de vernieling werd geschopt op het kunstgrasveld (dat was het seizoen 2010-2011) . Maar dat is verleden tijd en er zullen in de selectie van Joure weinigen zijn die dat nog weten. Al hoewel ook de selectie van Joure (net als Minnertsga) een mix is van hele jonge spelers met een aantal oudgedienden. Dat kan ik dan lezen op het wedstrijdformulier wat leider Gosse mij altijd keurig verstrekt voor de wedstrijd. Maar wat is er aan de hand met Joure ??? Krijgen (nee sorry, kopen) we zoals altijd een programmaboekje en wat zien we op de omslag : seizoen 2014-2015. Zou de tijd stil hebben gestaan in Joure ??? En bij de start van de wedstrijd werden mijn vermoedens bevestigd. De wedstrijd begon en de tijd op het scorebord bleef stil staan. Daar heeft blijkbaar in de rust iemand van Joure “bij stil gestaan” want na de rust begon de tijd te lopen vanaf nul. Toch iets om bij stil te staan. De eerste goal kwam keurig op het scorebord maar bij de tweede stond de tijd stil want die werd niet ingevuld. Dus bij het maken van dit verslag toch maar eens even op voetbalnoord gekeken hoe dat nou zat met dat Joure. En ja hoor, ook daar had de tijd stil gestaan. Ze hebben geen trainer voor het nieuwe seizoen. (Wibo de Brouwer staat er nog op) en ze hebben vanaf januari 2015 geen enkele oefenwedstrijd meer gespeeld. Ook hebben ze dit seizoen niet meegedaan aan de beker. Ik zou me als club toch wel een klein beetje schamen. En dat bij zo’n grote vereniging. Dat is niet te geloven.  Maar nu maar waar het eigenlijk om ging. De wedstrijd Joure – Minnertsga.  Minnertsga moest na het verlies tegen Oeverzwaluwen deze middag de draad weer oppakken. Rinze wilde het deze middag proberen met Gerlof. Die startte in de basis ten koste van Sander. Verder was de opstelling gelijk aan de wedstrijd tegen de Oeverzwaluwen.

 

De scheidsrechter was A van Tuinen uit Workum. Het begin van Minnertsga was hoopgevend maar na een minuut of 10 nam Joure langzaam de regie in handen en in de 17e minuut moest Jorn gestrekt naar de hoek om een afstandschot onschadelijk te maken. In de 21e minuut was het echter wel raak. Een wat makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16 werd door Jaswan Baidjoesingh hard ingeschoten maar leek beslist niet onhoudbaar. Maar via de handen van Jorn ging de bal in de goal en stond het 1-0. Toen moest Minnertga aan de bak. Remco was er nog het dichtste bij maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Het spel ging op en neer maar echte uitgespeelde kansen werden er aan beide kanten niet gecreëerd. Of het moest de vrije trap van Simen al zijn die maar net over de deklat ging. Vlak voor rust zag Herre (die met name in de 1e helft maar nauwelijks in het spel was betrokken en ongelukkig was in zijn acties) zijn schot ook maar net over gaan. Joure stelde daar niet veel meer tegenover. Toch moest Minnertsga blij zijn dat ze met 11 man van het veld konden want de totaal onnodige charge van Arjan in de eerste helft had evengoed met rood bestraft kunnen worden.  Na de rust nam Minnertsga het initiatief maar het creëren van kansen was een groot probleem. Arjan was er nog het dichtste bij in de 56e minuut maar hij zag zijn inzet op een meter of 3 geblokt worden door een verdediger. Herre schoot in de 70e minuut rakelings voorlangs en even later ging een vrije kopkans van Arjan over het doel. En scheidsrechter van Tuinen wilde ook al niet meewerken toen er een duidelijke handsbal in het strafschopgebied werd gemaakt door een Joure verdediger. Op de gestelde vraag van Aant of hij soms een slechte nacht had gehad, kwam een brede grijns om zijn mond. Hij zal wel gedacht hebben ……….  Rinze bracht Sander nog in voor de ijverige Rienk maar ook dat bracht het laatste kwartier geen soelaas. En de eerste de beste kans van Joure in de 2e helft was wel gelijk raak. Niet tijdig ingrijpen en een slinkse Jaswan (ja, ik heb de naam niet bedacht maar vind hem wel mooi) die bij de 2e paal intikte. Dat was in de 81e minuut. En toen zou het ineens nog gebeuren. Maar het was natuurlijk te laat. Minnertsga had hier in goede doen gewoon 3 punten mee terug moeten en kunnen nemen. Maar ik zal het voorzichtig zeggen, ik miste deze middag een klein beetje de beleving om te winnen. En dat hebben we deze competitie zeker nodig om een klein beetje mee te doen.

 

Dus volgende week thuis tegen QVC (die deze middag ook al verloor met 0-2) het mes tussen de tanden en de (goed bedoelde) beuk erin.

 

Dan is er genoeg te halen. We zullen zien.

 

Nog een kleine anekdote (het verslag is toch al weer veel te lang geworden) : Op de omslag van het programmaboekje (jaaaaaa,  van 2014-2015)  stond een nummer van de verloting. En laat Oege nou een slagroomtaart gewonnen hebben. Zou ook die taart ook van 2014-2015 zijn?????? We zullen het snel genoeg weten want dat is hij er volgende week vast en zeker niet bij. 

Nico

 

Hoeke_combilogo_blauw.jpg

Wie is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven