Op zaterdag 8 september ging voor de dames de competitie van start tegen Viod/ Friese Boys Vr4. Deze wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 0-11,  de doelpuntenmakers waren Karla (4), Geke (3), Marre, Anke, Michelle en Sandra.
Na de afgelasting van Broeksterwalden/ SC Veenwouden Vr1 vorige week, mochten we afgelopen zaterdag aantreden tegen St.Annaparochie Vr2.

Opstelling:
Keeper: Avelon
Verdediging: Jolien, Karla, Jannine en Jildou
Middenveld: Sandra, Amarens en Anke
Aanval: Anna, Marre en Geke
Wissels: Nikkita, Michelle en Natasja

Omdat de as van de verdediging niet aanwezig was, was het voor Arend even improviseren hoe het achter op te lossen.
St. Anne oefenende het eerste kwartier druk uit, waardoor de verdediging van M’ga-St. Jacob aan de bak moest. Toch is het M’ga/ St.Jacob die als eerst weet te scoren! Na een fraaie actie van Geke ziet zij Anna vrij voor het doel staan. Anna schiet de bal beheerst binnen! 1-0
St.Anne pakt de draad weer op en weet voor rust twee treffers te maken. Met 1-2 gingen we de rust in.

Na de rust vinden er enkele wisselingen plaats binnen het team. Karla speelt weer op 10, Marre laatste man en Nikkita komt op de voorstopper. Michelle wisselt met Anna.

De eerste minuten golft het spel op en neer. Maar naar een paar minuten lost de spits van St.Anne een schot op doel. Avelon weet deze tegen te houden.
Niet veel later in een actie komt Avelon in botsing met de aanvaller van St.Anne en raakt daardoor tijdelijk blesseert. Jannine komt op doel.
Door het goede verdedigingswerk van Jolien, Jildou, Marre, Nikkita en Amarens krijgt St.Anne niet meer de kans om gevaarlijk te worden. M’ga/St.Jacob heeft de spirit teruggevonden.
Anke geeft de bal voor en wordt richting doel gebracht door een verdediger van St.Anne (e.d). 2-2
St.Anne denkt dat M’ga/St. Jacob genoeg neemt met een gelijkspel. Maar daar is Karla die door een knappe actie de keeper weet te passeren en de 3-2 binnen tikt!
St.-Anne drong nog wel aan maar kreeg geen echte kansen meer op de gelijkmaker en dat leverde de winst op.!

Volgende week: S.C. Stiens Vr3 – Minnertsga/St.Jacob Vr1

(Foto’s: www.vvstanna.nl)