Ook bij de dames van Minnertsga/ St. Jacob waren op het laatste moment nog een paar afzeggers, waardoor we met de volgende selectie op pad gingen:

1. Avelon Sijtsma (k)

2. Geke Koopal

3. Renée Geertsma

4. Marre Sloots

5. Bonita Schat

6. Amarens Joostema

7. Jannine Klaver

8. Sandra Schat (res)

Minnertsga/ St.Jacob was ingedeeld bij de volgende teams:

VV Tzummarum             (veld 7-tal)

Avanti zvv 2                  (zaal 2e klasse)

FC Wolvega                   (veld 3e klasse)

ONS BOSO Sneek zaal   (zaal 1e klasse)

Wardy had zich afgemeld

Een pittige poule dus. Nog nooit wisten de dames van Minnertsga/ St.Jacob door te dringen tot de tweede ronde van het OFK. Met zulke sterke tegenstanders is het doel op dit toernooi dan ook vooral om leuk te voetballen.

Om 8 uur mochten we los tegen Tzummarum. De eerste tegenstander was gelukkig ook de minst sterke, waardoor we er mooi in konden komen. Geke maakte maar liefst 5 doelpunten en Amarens mocht er ook nog één binnentikken. Helaas kregen we nog wel een tegendoelpunt te verwerken. Eindstand: 1-6.

Volgende tegenstander was Avanti. Op papier de favoriet. Maar Minnertsga/ St.Jacob begon scherp en liet de dames van Avanti niet voetballen. De passes van de Stienser dames waren niet nauwkeurig en ze hadden moeite door te dringen tot het doel van Minnertsga/ St. Jacob. Voor Minnertsga/ St.Jacob waren er zelfs nog een paar kansjes, maar uiteindelijk trok Avanti toch aan het langste eind. Eindstand: 0-1.

Daarna was het meer dan een uur wachten. Balen, want de scherpte is er dan wel af. Toch voetbalde Minnertsga/ St.Jacob ook tegen FC Wolvega sterk. Weer een aantal kansjes, maar helaas was Wolvega toch scherper in de afronding en maakte het enige doelpunt. Eindstand: 1-0.

Daarna de laatste wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar in de poule, ONS BOSO Sneek. Dit werd een walk-over met 5 doelpunten voor ONS. Maar Minnertsga/ St.Jacob wist nog wel 2 eretreffers te maken. Eindstand: 5-2.

De eindbalans: één wedstrijd overtuigend gewonnen, twee net verloren en één dik verloren. En dus een vierde plaats in de poule. Toch niet slecht, voor een niet complete selectie in een sterke poule.

De terugweg ging overigens iets langzamer dan de heenweg.. Er valt over te twisten of het besluit van het OFK om de wedstrijden door te laten gaan wel verantwoord was. Zeker doordat er alsnog veel afmeldingen waren. Wij waren in ieder geval blij om weer veilig thuis te zijn..!

Mannen alvast veel succes vrijdag!

Marre Sloots

riedex.jpg